BUFF: Filmpaket: NoJSe - Visning online

  • Film
  • BUFF skolfestival

Kortfilmspaket 45 Min

NoJSe står för Nordic Junior Sessions och är ett samarbete mellan de fyra ledande barn- och ungdomsfilmfestivalerna i Norden: Buster i Danmark, Oulu International Film Festival i Finland, Kristiansand International Children ́s Film Festival i Norge och BUFF i Sverige. I kortfilmspaketet ingår en film från varje land.

SHOWER BOYS
Sverige, 2020, Svenskt tal, Engelsk text, Regi: Christian Zetterberg, 9 min.

“Är du en man eller mus?” frågar bandytränaren. Viggo svarar med tvekan men laget skanderar “MÄN!”. Efter träningen går Viggo och Noel hem till Noel och bastar. Vännerna börjar tävla om vem som är mest man – en motig tävling där ingen egentligen vill vara tuff.

Aquaphobia

Norge, 2020, Norskt tal. Svensk text. Regi: Vigdis Nielsen, 17 min

Vilja måste våga sig ner på djupt vatten för att av- sluta kampen med en grupp flickor som uppnosigt ifrågasätter både hennes morfar och henne själv. En film om maktspel, mod och ensamhet.

I DARE YOU

Danmark. 2019. Danskt tal. Svensk text. Regi:Casper Balslev, 7 min

Två ungdomar är ensamma hemma och utmanar varandra. De börjar med att krossa ett ägg mot huvudet, låta en spindel gå över armen och busringa till kompisar. Snart urartar deras hybris till en riktig rysare. Häng med på en hårresande coming-of-age skräckis som inte kommer få dig att slå vad på ett bra tag!

THE STICK

Keppi, Finland, 2019, Finskt tal. Svensk text. Regi: Teppo Airaksinen, 11 min.

Aava vill ha en hund mer än någonting annat. Hennes pappa tröttnar på hennes vilda kamp och ger henne ett test: klarar hon att gå ut med en pinne i koppel tre gånger om dagen – så kommer hon klara av en hund. Denna prövning får oväntade vändningar för hela familjen. BUFF Filmfestival är en är en årlig återkommande internationell barn- och ungdomsfilmfestival som äger rum i Malmö under vecka 11. Skolbio Göteborg visar i år hela utbudet från BUFFs Skolfestival online!

Vad behöver du för att se film i skolan? 
1. En lokal som är bra att visa film i – dvs går att mörklägga, en skärm eller duk och projektor samt en digital spelare såsom en dator.
 2. Redovisa antal elever och lärare som såg respektive film senast 31 mars 2021.

Du får 
1. Digitala visningslänkar till filmerna ni valt att visa.
2. Digitala affischer som ni kan skriva ut och sätta upp för att skapa en festival/biokänsla.
3. Infoträffar med frågestund via Zoom v. 7 och v. 8.
4. Introduktion till filmer av regissörer eller någon annan från BUFF.
 5. Filmhandledning eller frågeställningar att använda efter filmvisningen för analys och fortsatt arbete.

Visning online - så funkar det 
 Online-filmvisningarna har starttid kl 08:00 på de olika datumen och är tillgängliga i 24 timmar efter deras respektive starttider. 48 timmar innan filmens respektive visningstid kommer vi att skicka dig länk till webbsidan där du kan se filmen.

Om filmprogrammet 
Innan filmen eller kortfilmspaketet börjar kommer det att visas en kort video med introduktion från BUFF, i vissa fall en videohälsning från regissören och BUFFs vinjettfilm. Detta är inte inkluderat i den tiden som uppgett tillhörande filmen. Ifall det finns bonusmaterial till filmen, såsom inspelat frågestund med regissör, filmpedagogiskt material eller annat, kommer det att finnas på samma webbsida som filmen ligger. 

Plan B – eleverna ser film hemma 
 Vi ser i första hand att ni planerar för en gemensam visning på skolan. Men vi har förståelse för rådande restriktioner som följe av smittskyddsåtgärder och vet att det kan förekomma hemundervisning. Därför har vi gjort så att det är möjligt att även kolla film för eleverna hemma som en plan b. Då är det viktigt att informera eleverna om de tekniska förutsättningarna såsom förklarat ovanför. Läraren ansvarar då för att skicka vidare den länk som vi skickar ut 48 timmar innan visningens starttid.