Röda Sten Konsthall

– en plats för samtidskonst


På Röda Sten Konsthall upplever du utställningar och föreställningar av svenska och internationella samtidskonstnärer. På husets fyra våningsplan kan du se allt från måleri och fotografi till performance, video och ljudkonst. Utställningarna byts ut med jämna mellanrum. Under varje utställning kan du ta del av ett brett utbud av program, visningar, samtal, föreläsningar och kreativa workshops för alla åldrar. Programmet inspireras av utställningarnas uttryck och frågeställningar. En stor och viktig del av verksamheten riktar sig till barn och unga. Besök www.rodastenkonsthall.se för mer information.

Skollektioner


Röda Sten Konsthall har ett brett utbud av pedagogiska aktiviteter som riktar sig till skolor i Göteborgs kommun och Västra Götaland. Vi erbjuder lektioner som relaterar till pågående utställning och tematik. Under lektionerna blir samtalet om konst en utgångspunkt för att uppmuntra och stärka barn och unga att uttrycka sig genom konstnärliga metoder och eget skapande.

Hösten 2023 tar vi utgångspunkt från utställningen forms of the surrounding futures, den tolfte upplagan av GIBCA – Göteborgs internationella konstbiennal och det finns två olika lektioner att ta del av: Kroppsliga uttryck och färgstarka intryck – om strategier till möjliga framtider samt Lär känna konsten!. Det finns också en lärarhandledning att tillgå på https://www.gibca.se/gibca/gibca-2023/videorum/

Konstpedagogerna på Röda Sten Konsthall anpassar lektionsupplägget efter gruppers och lärares behov och utarbetar gärna inriktningen på lektionen tillsammans med lärare och kulturansvariga.

Lektionerna startar 26 september och pågår till och med 17 november. De bokas av ansvarig lärare/kontaktperson för den klass/skola det gäller. Lektionerna är kostnadsfria för skolor i Göteborg och Västra Götaland.  

Vid frågor om bokningar, kontakta Marie Bergdahl, samordnare för konstpedagogik och program: mb@rodastenkonsthall.se.

Kalendarium