Musik från Södern

  • Musik
  • Sång och musik

Följ med på en musikresa som börjar i amerikanska Södern med cajunmusik från Louisianas träskmarker, vidare med säckpipsmusik från Frankrike, sedan till tunggung och dramatik med musik från Grekland och Spanien och till sist härlig polka från Sverige.

På durspel, munspel, bouzouki, flöjter, flamencogitarr och säckpipa. På vägen träffar vi på en dansande docka från Quebec och vi får alla vara med och sjunga, klappa och ropa olé!

Musikerna har båda långvarig erfarenhet av platserna som musiken kommer ifrån och de berättar om de olika platserna som publiken får besöka genom musiken. Till föreställningen rullar hela tiden en filmberättelse i bakgrunden i form av en levande backdrop (projektduk med kortskjutande projektor). Dessa rörliga bilder kommenterar och ger stämning till den musik som spelas, och publiken får på så vis en riktig helhetsupplevelse. Föreställningen har flera inslag där publiken deltar genom sång i refränger, samt med rytmer genom Thor & Olles eget tågspel där ett potpurri av konsertprogrammet klappas, stampas och hojtas igenom tillsammans med publiken.