Biejvve bájttá - Solen skiner

En magisk musikteater där barnen får möta samerna och deras land Sápmi.

Välkommen in i kåtan där vi tillsammans går på upptäcks färd med hjälp av sagans värld. Den samiska skapelseberättelsen och de mystiska hjärtslagen visar vägen i landet där solen skiner på natten. När elden brinner får vi träffa renen Biello, renskötaren Nils Henrik och Elsa som stod barfota i kallkällan. Skatan, Haren och Biernna – björnen kommer också på besök och vi lär oss att jojka - det samiska sättet att sjunga på. Kom med!

Biejvve bájttá - Solen skiner är en interaktiv föreställning där barnen får möjlighet att ta del av vårt urfolk. Vi lär oss några lulesamiska ord, jojkar och upplever den samiska kulturen. Föreställningen vill också förmedla den djupa, respektfulla relationen med naturen och allt levande som den samiska traditionen bär.

Med föreställningen får ni ett pedagogiskt samtalsmaterial och jojkarna som vi jojkat i föreställningen som ni på förskolan/skolan kan arbeta vidare med samt för bibliotekens utbud.
Föreställningarna finansieras av Levande Historia och Kulturförvaltningen i samverkan och är kostnadsfria för samtliga skolor, inklusive friskolor.