SNÖ

Snön knarrar och gnisslar. Isen spricker. Djuren rör sig över landskapet. Naturen är självklar, evig och okonstlad. En källa till energi och eftertanke. De samiska språken har över 200 ord för snö: Smält snö, klibbig snö, hård snö, isig snö med mera.


Vi får vi följa en renkalv som kommer bort från sin hjord. Rädd och vilse möter den några av alla de djur som håller till i fjällvärlden. De snabba hararna och rytmiska lämlarna förstärks med ljudeffekter och musik som för berättelsen framåt. Renkalven möter allt med stor nyfikenhet tills björnen kommer, stor och obeveklig men kanske något sömnig efter att ha legat i sitt ide. När vinter blir till vår och isen spricker fångas den lilla kalven till slut in och blir återförenad med sin hjord, nu med en öronmärkning som matchar de andras.

”Publiken bjuds in till en magisk, mytisk och luftigt sagolik värld. Med en fingertoppskänslig blandning av mim och dans till stämningsskapande musik, knarrande snö och klirrande is färdas vi genom Sápmis vita landskap. En poetisk föreställning om djur och natur, i en vacker och integrerad scenografi, där varje detalj är omsorgsfullt utförd.” Urvalskommittén BiBu scenkonstfestival.

En dans – och dockföreställning med inspiration från Sápmi. Gästspel från Stockholm.