Sagan om den underbara familjen Kanin och monstret i skogen - uppsökande på förskola

Lillebror Kanin och monstret i skogen

Vår föreställning baserar sig på Jonna Björnstjernas bok, Sagan om den underbara familjen Kanin och monstret i skogen och handlar om hur man kan bli vän med sin rädsla. 

Huvudperson är Lillebror Kanin som bor i den underbara delen av skogen men granne med den fruktansvärda delen, där Monstret i skogen bor. Lillebror går vilse, träffar en Tomte, kommer hem till Mamma, drömmer mardrömmar, möter monstret igen som till slut blir allas vän. 

Vår föreställning har flera musikinslag som bäddas in i berättelsen. Till exempel, Tomtens sång: Vilken väg ska vi gå. Vilken väg ska vi ta? eller Lillebrors sång: Här bor jag i den finaste delen av skogen.­­

Teater Pellerin repeterar på konstepid­­­emin och turnerar i Göteborgsområdet samt Småland, Skåne, Värmland med flera platser runt om i Sverige. Vi som spelar är Magnus Ekman och Eleonora Gröning. Regiöga: Ingvar Örner.

Magnus Ekman är utbildad på musikhögskolan i Göteborg och sedan många år frilansande musiker, skådespelare, kompositör med mer. Eleonora Gröning, utbildad på HB-studio N.Y., RADA i London frilansar som skådespelare inom teater, film och TV sedan många år tillbaka.

Denna föreställning är uppsökande. Vi kan spela både utomhus och inomhus
Vid spelning utomhus: Kläder efter väder. 
Vid spelning inomhus: Vi är flexibla, men gärna större rum ex. lekhall. Mörkläggning krävs ej. Vi har eget ljus med oss, när sådant behövs. Vi har filtar och mattor för barnen att sitta på. Finns det sådant på plats underlättar det.
Byggtid: 1 tim. 15 min. Rivtid: 20 min