Jag är Betlehem Dawit Isaak

  • Teater

Jag är Betlehem Dawit Isaak - spelas på Angereds Teater från 23 september till 9 november 2022

Av: Ninna Tersman - utifrån romanen Mitt liv utan dig skriven av Betlehem Isaak
Regi: Anna Ulén


Angereds Teater iscensätter berättelsen om Betlehem Isaaks uppväxt utan sin pappa och hur hon som barn tvingas fly från sitt hemland Eritrea. Det är en berättelse om att börja ett nytt liv i ett annat land, att växa upp i ett mellanförskap och därifrån ändå lyckas hitta sig själv och sina framtidsdrömmar. Föreställningen ger en bild av Sverige speglad genom en ung person som inte hittar sin självklara plats här.


Jag vill inte se mig själv med deras ögon

Jag vill inte lära mig älska potatis

Jag vill se havet där mina rötter finns

Jag vill röra vid den röda jorden i Eritrea

Jag är rädd för vad utanförskapet gör med mig

Jag vill inte glömma pappa


I en tid där demokratiska värden är hotade behövs nyskriven dramatik som ger röst åt de som ännu inte erhållit förutsättningar för sina mänskliga rättigheter. Regissören Anna Ulén har i flera av sina tidigare föreställningar utgått från verkliga händelser där viljan att sprida historierna kommer från upphovspersonerna själva.


Utdrag ur recensioner:

"Betlehem Isaaks starka berättelse är en viktig samtidsskildring som förhoppningsvis kommer många till del, även utanför Angereds centrum".
DN 200307 

"Det som gör Jag är Betlehem Dawit Isaak ovanlig är att pjäsen så konsekvent framställer exilerfarenheten ur barnets perspektiv".
GP 200307


Folkhögskolor som ingår i  FOKIS vänligen kontakta Angereds Teater för bokningsförfrågan
malin@angeredsteater.se