Aldrig Mozart

En lekfull och stark föreställning om familjehemligheter, musikens kraft och om att våga minnas.

Paula Levi är en berömd konsertviolinist som har uppträtt i alla stora konserthus sen hon var tretton år. Men hon har aldrig spelat Mozart. Under hela sin karriär har hon vägrat svara på varför, och i det närmaste förbjudit journalister att ställa den så kallade Mozart-frågan. Tills nu. 

Inför en konsert bjuder hon plötsligt in till pressmöte. Det ryktas om att hon kanske kommer att spela Mozart till slut, och det visar sig att hon bestämt sig för att berätta om det som hennes familj inte klarat av. Aldrig Mozart tar oss genom barnets nyfikenhet inför föräldrarnas hemligheter till andra världskrigets fasor i Europa, där en grupp musiker överlevde genom att använda det enda vapen de hade – musiken. 


Pjäsen bygger på en bok av Michael Morpurgo, dramatiserad av Simon Reade.  


Medverkande
Susanna Helldén – Paula Levi
Kristina Nilsson – Regi
Ludvig Sjöstrand – Ljuddesign
Grafisk form – Anders Wennerström
Foto: Per Larsson


Hos grundskoleförvaltningen finns ett lärarmaterial till skolor, du når informationen även om du är en fristående grundskola
Rasism och extremism - Vår grundskoleförvaltning - Göteborgs Stads intranät (goteborg.se)

Berättargruppen EDUT från Judiska församlingen i Göteborg erbjuder skolor i Göteborg ett skolbesök för att hålla personliga vittnesmål från Förintelsen vid tidpunkt som passar den egna skolan. 

Läs mera i bifogad inbjudan i högra menyn. 

Boka föreläsare: https://www.edut.se/sida4.html Föreställningen subventioneras av Levande Historia och är kostnadsfri för alla skolor oavsett skolform, dvs inklusive friskolor.