Irena -ingen ängel

Baserad på en sann historia om den listiga Irena Sendler som 1942-1945 smugglade ut tusentals judiska barn ur Warszawas getto. Med ofattbart mod och påhittighet riskerade Irena och hennes kamrater sina egna liv för att rädda andras.

Föreställningen är en lekfull poetisk thriller om en ung kvinna som agerar för det rätta när världen är ur led. Med sorg och dråplig komik, allvar och lek, musik och fantasi berättar Irena - ingen ängel om medmänsklighet, handlingskraft och mod. Om att världen går att förändra.

Hos grundskoleförvaltningen finns ett lärarmaterial till skolor, du når informationen även om du är en fristående grundskola
Rasism och extremism - Vår grundskoleförvaltning - Göteborgs Stads intranät (goteborg.se)

Berättargruppen EDUT från Judiska församlingen i Göteborg erbjuder skolor i Göteborg ett skolbesök för att hålla personliga vittnesmål från Förintelsen vid tidpunkt som passar den egna skolan. 

Läs mera i bifogad inbjudan i högra menyn.

Boka föreläsare: https://www.edut.se/sida4.html Föreställningen subventioneras av Levande Historia och är kostnadsfri för alla skolor oavsett skolform, dvs inklusive friskolor.