Knattevisning

  • Dans och rytmik
  • Historia
  • Identitet
  • Konst och bild
  • Lyssna och prata
  • Normer
  • Svenska
  • Teater och Drama


Vi tittar på allt vi blir nyfikna på, inte bara konst. Hur känns det att gå uppför den stora, höga trappan, och vad är det för något som finns inuti golvet? Vi lyssnar på ekot, utforskar rummen och naturligtvis ett och annat konstverk, både skulptur och måleri. Vad tror ni vi kommer att hitta? Välkommen till en lekfull visning där vi aldrig hinner ha tråkigt!

Lektionen vänder sig särskilt till er som kommer till museet för första gången. Förskola, 3-6 år. Max 10 barn. Lektionen är 30 minuter lång.


Praktisk information

Kom med max 10 elever. 

Lektionen är bokad då ni fått bekräftelse via mail. 

Berätta för dina elever om vad som gäller under museibesöket. Se bilagan "Förberedelsehäfte skolklasser"  till höger på sidan för information inför ert besök. Studera gärna dokumentet tillsammans med klassen!

När vi har stängt (före 11.00 samt måndagar) kan ni inte gå själva på Göteborgs konstmuseum utan släpps in av er konstpedagog fem minuter före lektionen och blir följda ut när den är slut. Möjlighet att äta matsäck finns alla dagar utöver måndagar, meddela i förväg om detta önskas.

Har din klass speciella behov? Informera gärna om det i din bokning. 

För personer med hörselnedsättning tillhandahåller vi Whispers guidesystem. Meddela gärna i förväg om behov finns.

Har du nyanlända elever, välkomstklasser, språkintroduktionsklasser, SAS eller SFI? Du vet väl att det finns speciella lektioner på lätt svenska?

Om ni önskar att lektionen utförs på annat språk än svenska så innebär det ett språktillägg på 500:- som täcker konstpedagogens extra inläsning. Skriv ert önskemål tydligt i bokningen.

Kostnad för skolor utanför Göteborgs stad 450 kr.


Information med anledning av Covid-19

Göteborgs konstmuseum följer myndigheternas uppdateringar och rekommendationer. För att förhindra smittspridning har vi vidtagit följande åtgärder på museet: 

 

Vi har infört extra städrutiner.

Vi uppmanar våra besökare att stanna hemma vid symtom, vara extra noga med handhygien och att hålla behörigt avstånd till pedagog och övrig personal på museet. 

Alla våra lektioner äger rum innan museet öppnar. Vi tar emot en grupp i taget och lektionerna är förlagda med extra långt mellanrum för att undvika möten med andra grupper i vår entré. 

Vi erbjuder både digitala och fysiska lektioner för skolklasser. Skolor kan välja vad som passar dem bäst utifrån rådande direktiv och avstånd till institutionen.

Utifrån storlek på grupp begränsas visningen till de rum där trängsel kan undvikas och avstånd hållas.