Göteborgs konstmuseum


På Göteborgs konstmuseum finns en av norra Europas främsta konstsamlingar. Här samsas verk av mästare som Rembrandt, Picasso och van Gogh med samtida konstnärer som Sandra Mujinga, Idun Baltzersen och Cajsa von Zeipel. Välkommen att vandra genom salarna från renässans till nutid för att lära känna dina favoriter eller upptäcka nya!

Hos oss kan er klass lära sig om västerländsk konsthistoria från renässansen till idag.


Vårt lektionsutbud riktar sig till barn och unga från förskola upp till gymnasiet. Vi arbetar aktivt för att vara en resurs utifrån skolans läroplan och erbjuder lektioner på en rad olika teman. Om du har speciella önskemål utifrån din klass är du välkommen med en förfrågan.

Vi erbjuder även lektioner på lätt svenska och specialanpassade lektioner för särskola och elever med synnedsättning. Om ni vill boka en lektion med teckenspråkstolk så ordnar vi med tolkar. Kontakta oss så stämmer vi av efter gruppens behov!

Läs gärna igenom vårt förberedelsehäfte tillsammans med barngruppen eller klassen innan ert besök. Du kan ladda ner det till höger på sidan.

Är din grupp i behov av bildstöd? Ladda gärna ner våra pekkartor till höger på sidan.

Lektioner är kostnadsfria för skolor inom Göteborg stad. För skolor utanför Göteborg är kostnaden 510:- per lektion. 


Höstterminen 2023

Lektionerna kommer att vara bokningsbara från och med den 14 augusti. Lektionsstart äger rum 5 september. 


Till lärare som besöker oss på egen hand under öppettid med en skolklass - låt eleverna vänta utanför museet medan du meddelar er närvaro i receptionen. 

Kalendarium