Göteborgs konstmuseum


På Göteborgs konstmuseum finns en av norra Europas främsta konstsamlingar. Här samsas verk av mästare som Rembrandt, Picasso och van Gogh med samtida konstnärer som Charlotte Gyllenhammar, Lina Selander och Cajsa von Zeipel. Välkommen att vandra genom salarna från renässans till nutid för att lära känna dina favoriter eller upptäcka nya!

Hos oss kan er klass lära sig om västerländsk konsthistoria från renässansen till idag.


Vårt lektionsutbud riktar sig till barn och unga från förskola upp till gymnasiet. Vi arbetar aktivt för att vara en resurs utifrån skolans läroplan och erbjuder lektioner på en rad olika teman. Om du har speciella önskemål utifrån din klass är du välkommen med en förfrågan.

Vi erbjuder även lektioner på lätt svenska och specialanpassade lektioner för särskola och elever med synnedsättning. Om ni vill boka en lektion med teckenspråkstolk så ordnar vi med tolkar. Kontakta oss så stämmer vi av efter gruppens behov!

Lektioner är kostnadsfria för skolor inom Göteborg stad. För skolor utanför Göteborg är kostnaden 450:- per lektion. 


Digitala lektioner höstterminen 2021

Med anledning av Covid-19 erbjuder vi både fysiska och digitala lektioner på Göteborgs konstmuseum under hösten 2021. Utifrån rådande direktiv och avstånd till institutionen kan varje skola välja vilket alternativ som passar dem bäst.


Både digitala och lektioner på plats kommer att vara bokningsbara från och med den 14 september. Lektionsstart är den 22 september.


Information med anledning av Covid-19

Göteborgs konstmuseum följer myndigheternas uppdateringar och rekommendationer. För att förhindra smittspridning har vi vidtagit följande åtgärder på museet: 

 

Vi har infört extra städrutiner.

Vi uppmanar våra besökare att stanna hemma vid symtom, vara extra noga med handhygien och att hålla behörigt avstånd till pedagog och övrig personal på museet. 

De flesta av våra lektioner äger rum utanför museets öppettider. Om du  önskar besöka oss när museet har stängt för övriga besökare, välj en lektionstid på måndagar eller innan kl. 11.00 övriga dagar.

Vi tar emot en grupp i taget och lektionerna är förlagda med extra långt mellanrum för att undvika möten med andra grupper i vår entré. 

Utifrån storlek på grupp begränsas visningen till de rum där trängsel kan undvikas och avstånd hållas.

Vi erbjuder både digitala och fysiska lektioner för skolklasser. Skolor kan välja vad som passar dem bäst utifrån rådande direktiv och avstånd till institutionen.


Till lärare som besöker oss på egen hand under öppettid med en skolklass - låt eleverna vänta utanför museet medan du meddelar er närvaro i receptionen.