Fårgudar

 Dansteater för alla som nån gång känt sig fel

Nu vevar hon på armarna igen. – Hon är arg. – Jag är så arg. – Men gapa inte så. Sitt ner! – De bråkar på henne. – Bräker. – Bäääääh! – Bäääääh! – Och den där då, står bara där. Varför pratar han inte? – Han är knäpp. – Knäpp! – Bäääh! Bäääh! 

Taket är en tillflyktsort, där en tar skydd. En plats där en känner sig ovanpå, har koll och utsikt. Under oss är skolan, skolgården, trapphuset hemma, köket, lekplatsen, världen. Det strilar upp ljud och taket befolkas. Där är den som alltid får höra att hen skrattar för högt, den som blir arg så armarna vevar, den som inte vill prata, den som hittar på för att få vara med. Där är trollet bakom stenen, det svarta fåret längst bort i hagen, gubben på andra sidan månen. För de som känner sig fel har alltid funnits.

Fårgudar är dansteater för den som känner sig för stor eller för liten, för rolig eller för tråkig, för dum eller för snäll, eller alltid får skäll. En föreställning till alla som nån gång känt sig fel. Som längtar efter att vara med, vara en i flocken. Och samtidigt vara alldeles precis sig själv, sin alldeles egna storslagna särskildhet. Vevande armar är vindkraft, får räknar får, får hoppar hage, långa korta ben bildar linje med taknock.

Över oss är evigheten och fåglarna. Under oss världen.

Fårgudar är ett samarbete med Regionteater Väst Dans och spelas för förskoleklass till åk 4 på egen scen på Masthuggsteatern.

Välkommen att se denna föreställning på Masthuggsteaterns egen scen - boka tid nedan!

Koncept: Anne Jonsson, Kristina Ros & Råger Johansson, Medverkande: Åsa BodinKarlsson, André Gatu och Helena Lundqvist (RTV) / Rasmus Skaremark-Solberg (RTV) (alternerande), Regi: Anne Jonsson, Dramaturg & Text: Kristina Ros, Scenografi & Kostym: Råger Johansson, Ljusdesigner: Fredrik Glahns, Kompositör: Hannah Tolf, Kostymtillverkare: Kristin Johansson-Lassbo, Producent: Hanne Wirde, Projektledare Rörelsen och turnéläggare: Samuel Ek