Chaplins pojke - stumfilm ackompanjerad med piano

  • Film
  • Normer
  • Etik och värderingar
  • Humor
  • Familj
  • Mänskliga rättigheter

The Kid USA 1921. Utan tal. Filmen är 79 min, hela evenemanget är ca 100 min. Regi: Charlie Chaplin

För hela 100 år sedan hade Chaplins pojke primär på biograferna. Detta firar vi genom att visa filmen på Skolbio i höst. På visningarna kommer vi ha en stumfilmspianist som spelar live samt ger bakgrund och berättar om stumfilmens historia.

Chaplins pojke från 1921 var Charlie Chaplins första långfilm. Tack vare längden kunde han fördjupa det dramatiska patos som antytts i tidigare filmer och det blev en film som framgångsrikt växlar mellan svärta och komik, mellan tårar och skratt. ”Chaplins pojke” är också en av de finaste skildringarna av en ömsint fader-son-relation i filmhistorien som visar att blod inte alltid är tjockare än vatten.

Filmen ackompanjeras av Edward Von Past på piano
Edward har spelat till stumfilm i över ett kvarts sekel! Han har en gedigen musikalisk utbildning och ett stort intresse just för stumfilmen. Med studier i filmvetenskap förenar han sitt artisteri med spännande fakta och historier från stumfilmens värld.

Edward har en unik förmåga att engagera och entusiasmera publiken när han berättar. När han sedan sätter sig ner och börjar spela så uppstår en fantastisk symbios mellan film, rytm, publik och musik! Han levandegör stumfilmskonsten! 

Missa inte detta!


Pris
Grundskoleförvaltning står för kostnaden för kommunala grundskolor. 
För gymnasier och fristående grundskolor är besöket subventionerat och kostar 20 kr per elev. Medföljande personal går gratis.
för vuxna elever i Göteborg kostar det 40 kr per elev.

Undantag: utvalda filmer som får stöd från t ex. Levande Historia besöket är kostnadsfritt för alla elever i Göteborg.