Wolfwalkers

  • Film
  • Historia
  • Myter och sagor
  • Värdegrund
  • Jämställdhet

2020. Regi: Ross Stewart och Tomm Moore. 103 min. OBS engelskt tal, svensk text 

Vi befinner oss i det av engelsmännen brutalt ockuperade Irland. Robyn kommer dit med sin pappa Bill som där han är på uppdrag att utrota vargarna som härjar i skogen och hotar staden. Mebh lever i skogen, uppfostrad av vargarna. Robyn trotsar pappas stränga order att hålla sig hemma och tillbringar mer och mer tid i skogen. En helt ny värld öppnar sig och får henne att förstå att det är inte vargarna som är de hotfulla. Långsamt förvandlas Robyn till just det som hennes egen pappa är satt att utrota. En saga om den magiska och fantastiska vänskapen mellan två flickor som möts i 1600-talets Irland. 


Den irländska animationsstudion Cartoon Saloon har väckt uppmärksamhet under de senaste tio åren med sina kritikerrosade animerade filmer, med skyhög konstnärlig verkshöjd i bildberättandet. Skolbio visar två Oscarsnominerade filmer från Cartoon Saloon Den osynliga flickan, och Wolfwalkers.


Pris
Grundskoleförvaltning står för kostnaden för kommunala grundskolor. 
För gymnasier och fristående grundskolor är besöket subventionerat och kostar 20 kr per elev. Medföljande personal går gratis.
för vuxna elever i Göteborg kostar det 40 kr per elev.

Undantag: utvalda filmer som får stöd från t ex. Levande Historia besöket är kostnadsfritt för alla elever i Göteborg.