Mumsiga morötter och delikata potater

  • Biologi
  • Hem- och konsumentkunskap
  • Lyssna och prata
  • Miljö och hållbar utveckling
  • Utomhus
  • Workshop
  • Naturvetenskap

Det är dags att skörda men vad är det vi äter egentligen? Vi skördar och samlar grönsaker från köksträdgården, jämför sorter och funderar över vilka delar av växten vi äter. Vi funderar lite över ekologisk odling och vad det innebär. Klassen tar med sig skörden till klassrummet för vidare studier eller kanske till en god soppa.

Mötesplats - Botaniskas undervisningslokal Roten som ligger mitt i trädgården

 

Exempel på lektionens kopplingar till läroplanerna: 

  • Sortering och gruppering av växter och djur samt namn på några vanligt förekommande arter.
  • Människans beroende av och påverkan på naturen och vårt ansvar när vi nyttjar den.
  • Miljöfrågor utifrån elevens vardag, till exempel frågor om […] livsmedel.