BUFF - anordna filmfestival i skolan!

  • Film
  • Filmfestival

BUFF Filmfestival är en är en årlig återkommande internationell barn- och ungdomsfilmfestival som äger rum i Malmö under vecka 11. Skolbio Göteborg visar i år hela utbudet från BUFFs Skolfestival online! Välj och vraka bland 32 filmer och kortfilmsprogram för åldrarna förskoleklass till och med gymnasiet. Alla visningar sker online vecka 11. Filmerna publiceras och blir bokningsbara 10 februari. 


Vad du behöver för filmfestival
En lokal som är bra att visa film i – dvs går att mörklägga, en skärm eller duk och projektor samt en digital spelare såsom en dator.
Redovisa antal elever och lärare som såg respektive film senast 31 mars 2021. BUFF skickar ut formulär för statistik.  

Du får
Digitala visningslänkar till filmerna ni valt att visa.
Digitala affischer som ni kan skriva ut och sätta upp för att skapa en festival/biokänsla.
Infoträffar med frågestund via Zoom v. 7 och v. 8.
Introduktion till filmer av regissörer eller någon annan från BUFF.
Filmhandledning eller frågeställningar att använda efter filmvisningen för analys och fortsatt arbete.

Minimum antal elever som måste inkluderas i bokningen är 10 st.

Hur du ser filmen
Online-filmvisningarna har starttid kl 08:00 på de olika datumen och är tillgängliga i 24 timmar efter deras respektive starttider. 48 timmar innan filmens respektive visningstid kommer vi att skicka ut en länk till webbsidan där du hittar online-visningen. Vi kommer även skicka dig en påminnelse om starttiden för filmvisningen.

När du är på webbsidan för online-filmvisningen kommer vi att be dig uppge följande information innan du kan spela upp filmen: 

Ifall ni ser filmen i grupp eller som enskild elev/lärare
Ifall ni ser filmen i grupp - hur många ni är
Vilken årskurs ni tillhör
Postnummer
Klicka i att du har läst och godkänner plattformens villkor och information om integritetspolicy

Tekniska förutsättningar
Filmen spelas upp från en vimeo-mediaspelare via en webbsida på BUFFs egen online-plattform. Därför är god internetuppkoppling den viktigaste faktorn för en lyckad visning. Webbsidan och filmen ska fungera på alla de vanligaste webbläsare, men uppdatera gärna till senaste version. Webbsidan ska även fungera på de vanligaste enheterna, såsom läsplattor, datorer och telefoner. Vi rekommenderar att du testar tekniken och uppspelningen veckan innan, så att det finns tid för dig att kontakta oss med eventuella frågor. Därför kommer vi att tisdag den 9 mars, veckan innan, skicka ut en länk till en testsida.

Om filmprogrammet
Innan filmen eller filmpaketet börjar kommer det att visas en kort video med introduktion från BUFF, i vissa fall en videohälsning från regissören och BUFFs vinjettfilm. Detta är inte inkluderat i den tiden som uppgett tillhörande film. Ifall det finns bonusmaterial till filmen, såsom inspelat frågestund med regissör, filmpedagogiskt material eller annat, kommer detta att finnas på samma webbsida som filmen.  

Plan B – eleverna ser film hemma 
Vi ser i första hand att ni planerar för en gemensam visning på skolan. Men vi har förståelse för rådande restriktioner som följer av smittskyddsåtgärder och vet att det kan förekomma hemundervisning. Därför har vi gjort så att det är möjligt att även kolla film för eleverna hemma som en plan b. Då är det viktigt att informera eleverna om de tekniska förutsättningarna såsom förklarat ovanför. Läraren ansvarar då för att skicka vidare den länk som finns tillgänglig 48 timmar innan visningen startar.