BUFF: Filmspaket: Djur och natur - Visning online

  • Film
  • BUFF skolfestival

Kortfilmspaket 35 min

FLY
Spanien. 2020. Regi: Carlos Gómez-Mira Sagrado. 15 min. Utan tal.

Ett animerat äventyr om en fågel som inte kan migrera på grund av sin deformerade vinge. Flocken lämnar den lilla fågeln efter sig. Hur ska detta gå? Stor dramatik för de yngsta.

A Tiny Tale
Latitude du printemps. Frankrike. 2020. Regi: Sylvain Cuvillier, Chloé Bourdic, Théophile Coursimault, Noémie Halberstam, Maŷlis Mosny & Zijing Ye. Utan tal. 8 min.

Vänskap har många olika for- mer och kan uppstå av en ren slump. Inte visste väl den över- givna hunden att den skulle stöta på en nyfiken astronaut eller vad man är villig att göra för en riktig kompis.

Ginko
Frankrike. 2019. Regi: R. Beuriot, S. Gomes Cabral, C. Nimsgern Anglard, C. Lux-Romero & S. Berteaux. Utan tal. 6 min

Ett litet frö trillar av sitt träd och ser sig om i naturen för första gången. Det är en färgsprakande, stor och skrämmande plats för ett litet frö utan egna rötter. Ett animerat äventyr om naturens kretslopp.


BUFF Filmfestival är en är en årlig återkommande internationell barn- och ungdomsfilmfestival som äger rum i Malmö under vecka 11. Skolbio Göteborg visar i år hela utbudet från BUFFs Skolfestival online!

Vad behöver du för att se film i skolan? 
1. En lokal som är bra att visa film i – dvs går att mörklägga, en skärm eller duk och projektor samt en digital spelare såsom en dator.
2. Redovisa antal elever och lärare som såg respektive film senast 31 mars 2021. 

Du får 
1. Digitala visningslänkar till filmerna ni valt att visa.
2. Digitala affischer som ni kan skriva ut och sätta upp för att skapa en festival/biokänsla.
3. Infoträffar med frågestund via Zoom v. 7 och v. 8.
4. Introduktion till filmer av regissörer eller någon annan från BUFF.
5. Filmhandledning eller frågeställningar att använda efter filmvisningen för analys och fortsatt arbete. 

Visning online - så funkar det
Online-filmvisningarna har starttid kl 08:00 på de olika datumen och är tillgängliga i 24 timmar efter deras respektive starttider. 48 timmar innan filmens respektive visningstid kommer vi att skicka dig länk till webbsidan där du kan se filmen. 

Om filmprogrammet 
Innan filmen eller filmpaketet börjar kommer det att visas en kort video med introduktion från BUFF, i vissa fall en videohälsning från regissören och BUFFs vinjettfilm. Detta är inte inkluderat i den tiden som uppgett tillhörande filmen. Ifall det finns bonusmaterial till filmen, såsom inspelat frågestund med regissör, filmpedagogiskt material eller annat, kommer det att finnas på samma webbsida som filmen ligger. 

Plan B – eleverna ser film hemma 
Vi ser i första hand att ni planerar för en gemensam visning på skolan. Men vi har förståelse för rådande restriktioner som följe av smittskyddsåtgärder och vet att det kan förekomma hemundervisning. Därför har vi gjort så att det är möjligt att även kolla film för eleverna hemma som en plan b. Då är det viktigt att informera eleverna om de tekniska förutsättningarna såsom förklarat ovanför. Läraren ansvarar då för att skicka vidare den länk som vi skickar ut 48 timmar innan visningens starttid.