BUFF: Filmpaket: När allt förändras - Visning online

  • Film
  • BUFF skolfestival

Kortfilmspaket 50 Min

BITS
Delčki. Slovenien. 2020. Slovenskt, ungerskt tal. Engelsk text. Regi: Aron Horváth Botka. 15 min.

Teo och hans bror blir överlyckliga när deras pappa dyker upp sin nya lastbil. Snart ställs Teo inför ett dilemma som får honom att börja reflektera över sin pappa och dessutom tvingas han fatta ett livsavgörande beslut.

Smoky Mountain

Frankrike, 2020. Khmerskt tal. Engelsk text. Regi: Albert Oriol. 20 min.

Sony är ett gatubarn i Phnom Penh och tillbringar dagarna med att samla skräp på soptippen. När han blir omhändertagen av en hjälporganisation får han börja skolan och en helt ny tillvaro öppnar sig.

Being Someone Else

Storbritannien, Norge 2020. Engelskt tal. Regi: Øyvind Aamli. 9 min.

13-åriga Imogen skapar sin kostym för att delta i ett stort cosplaykonvent i London. Samtidigt som hon förbereder sig för att bli någon annan brottas hon med att acceptera sig själv och sin autism. BUFF Filmfestival är en är en årlig återkommande internationell barn- och ungdomsfilmfestival som äger rum i Malmö under vecka 11. Skolbio Göteborg visar i år hela utbudet från BUFFs Skolfestival online!

Vad behöver du för att se film i skolan? 
1. En lokal som är bra att visa film i – dvs går att mörklägga, en skärm eller duk och projektor samt en digital spelare såsom en dator.
 2. Redovisa antal elever och lärare som såg respektive film senast 31 mars 2021.

Du får 
1. Digitala visningslänkar till filmerna ni valt att visa.
2. Digitala affischer som ni kan skriva ut och sätta upp för att skapa en festival/biokänsla.
3. Infoträffar med frågestund via Zoom v. 7 och v. 8.
4. Introduktion till filmer av regissörer eller någon annan från BUFF.
 5. Filmhandledning eller frågeställningar att använda efter filmvisningen för analys och fortsatt arbete.

Visning online - så funkar det 
 Online-filmvisningarna har starttid kl 08:00 på de olika datumen och är tillgängliga i 24 timmar efter deras respektive starttider. 48 timmar innan filmens respektive visningstid kommer vi att skicka dig länk till webbsidan där du kan se filmen.

Om filmprogrammet 
Innan filmen eller kortfilmspaketet börjar kommer det att visas en kort video med introduktion från BUFF, i vissa fall en videohälsning från regissören och BUFFs vinjettfilm. Detta är inte inkluderat i den tiden som uppgett tillhörande filmen. Ifall det finns bonusmaterial till filmen, såsom inspelat frågestund med regissör, filmpedagogiskt material eller annat, kommer det att finnas på samma webbsida som filmen ligger. 

Plan B – eleverna ser film hemma 
 Vi ser i första hand att ni planerar för en gemensam visning på skolan. Men vi har förståelse för rådande restriktioner som följe av smittskyddsåtgärder och vet att det kan förekomma hemundervisning. Därför har vi gjort så att det är möjligt att även kolla film för eleverna hemma som en plan b. Då är det viktigt att informera eleverna om de tekniska förutsättningarna såsom förklarat ovanför. Läraren ansvarar då för att skicka vidare den länk som vi skickar ut 48 timmar innan visningens starttid.