Fair Play

  • Teater
  • Engelska

Klockorna är inställda. Startlinjen dragen. De har en chans att bli världsmästare. Men till vilket pris? Fair Play är en gripande granskning av baksidan av friidrott för unga tjejer.

När Ann går med i Sophies löparklubb kastas hon in i en värld av hård träning och fokus. Ann och Sophie kunde inte vara mer olika, men deras gemensamma passion gör dem snart oskiljaktiga. Drömmar om banor, varvtider och olympiska medaljer gör att de vill bli starkare och snabbare för varje dag som går. Inför världsmästerskapen ställs de till slut emot varandra och deras vänskap sätts på prov. Deras relationer, kroppar och till och med identitet granskas och ifrågasätts i offentligheten. Vad är egentligen priset för att vara exceptionell?


Pjäsen är ett mycket bra diskussionsunderlag för högstadiet och gymnasiet om genus och krav på kvinnors kroppar i friidrotten, och ett utmärkt tillfälle att öva på engelska i ett underhållande sammanhang. Pjäsen spelas på originalspråk av brittiska skådespelare. 

Vi skapar lärarhandledningsmaterial som innehåller drama- och språkövningar samt diskussionsfrågor inspirerade av pjäsens teman, vilket skickas till varje skola som kommer till teatern. Vi också håller eftersamtal med skådespelarna: Skriv i kommentarsfältet om ni önskar att boka ett samtal i samband med ert teaterbesök.

Föreställningen spelas på engelska.