BUFF: Fransk filmpaket: Perles francaises 2 - Visning online

  • Film
  • BUFF skolfestival

Franskt kortfilmspaket 40 Min

Colza
Frankrike. 2020. Franskt tal. Engelsk text. Regi: Victor, Chagniot, Camille Broutin, Matthieu Daures, Victoria De Millo Gregory, Maxime Jouniot, Jade Khoo. 6 min.
Det är skördetid och ödlan Clarence flygplan be- hövs som reservdelar åt en traktor. Utan planet och de fria skyarna känner sig inte Clarence hel och för att stjäla tillbaka sitt flygplan kommer det krävas en undanmanöver..

Number 10
Numéro 10. Frankrike 2020. Franskt tal. Engelsk text. Regi: Florence Bamba. 14 min.
Awa är en ung, fransk tjej som studerar juridik och har sina rötter i Senegal. Hon är duktig på fotboll och ställs inför möjligheten att satsa vidare på den. Men hennes passion delas inte av hennes pappa.

Intermission
Frankrike, 2019. Franskt tal. Engelsk text. Regi: Anthony Lemaître. 16 min.
Yacine och hans kompisar tänker ut en plan för att få se Fast & Furious 8 på bio. När strategin spricker får Yacine uppleva något helt annat än fartfyllda biljakter och action.BUFF Filmfestival är en är en årlig återkommande internationell barn- och ungdomsfilmfestival som äger rum i Malmö under vecka 11. Skolbio Göteborg visar i år hela utbudet från BUFFs Skolfestival online!

Vad behöver du för att se film i skolan? 
1. En lokal som är bra att visa film i – dvs går att mörklägga, en skärm eller duk och projektor samt en digital spelare såsom en dator.
 2. Redovisa antal elever och lärare som såg respektive film senast 31 mars 2021.

Du får 
1. Digitala visningslänkar till filmerna ni valt att visa.
2. Digitala affischer som ni kan skriva ut och sätta upp för att skapa en festival/biokänsla.
3. Infoträffar med frågestund via Zoom v. 7 och v. 8.
4. Introduktion till filmer av regissörer eller någon annan från BUFF.
 5. Filmhandledning eller frågeställningar att använda efter filmvisningen för analys och fortsatt arbete.

Visning online - så funkar det 
 Online-filmvisningarna har starttid kl 08:00 på de olika datumen och är tillgängliga i 24 timmar efter deras respektive starttider. 48 timmar innan filmens respektive visningstid kommer vi att skicka dig länk till webbsidan där du kan se filmen.

Om filmprogrammet 
Innan filmen eller kortfilmspaketet börjar kommer det att visas en kort video med introduktion från BUFF, i vissa fall en videohälsning från regissören och BUFFs vinjettfilm. Detta är inte inkluderat i den tiden som uppgett tillhörande filmen. Ifall det finns bonusmaterial till filmen, såsom inspelat frågestund med regissör, filmpedagogiskt material eller annat, kommer det att finnas på samma webbsida som filmen ligger. 

Plan B – eleverna ser film hemma 
 Vi ser i första hand att ni planerar för en gemensam visning på skolan. Men vi har förståelse för rådande restriktioner som följe av smittskyddsåtgärder och vet att det kan förekomma hemundervisning. Därför har vi gjort så att det är möjligt att även kolla film för eleverna hemma som en plan b. Då är det viktigt att informera eleverna om de tekniska förutsättningarna såsom förklarat ovanför. Läraren ansvarar då för att skicka vidare den länk som vi skickar ut 48 timmar innan visningens starttid.