Så jävla easy going - Göteborg 400 år!

  • Litteratur
  • Psykisk ohälsa
  • Relationer

Sverige 2020 | Regi Christoffer Sandler | TriArt | 1h 31min | svenskt tal, svensk text.

En göteborgsk kärlekshistoria på Göteborgs 400 årsjubileum!

Skolbio Göteborg firar Göteborg 400 år genom att visa film med lokal anknytning, nämligen Christoffer Sandlers Så jävla easy going. Filmen kommer att visas för årskurs 6 till gymnasiet på Bio Capitol den 30/8 kl. 13, biografen där scener från filmen har spelats in, och filmen kommer att få en liten introduktion av Skolbio och Capitols biografföreståndare, som erbjuder lite kuriosa från filmen. Det kommer att finnas en handledning med guide till flera av filmens inspelningsplatser, dit kan skolorna bege sig för att prata om scenerna ur filmen på plats – som en liten stadsvandring genom fiktionens verkliga miljöer. Filmen visas kostnadsfritt - observera att vanliga regler för avbokning gäller!

18-åriga Joannas hjärna är som en blinkande nöjespark under högsäsong, och för att funka normalt behöver hon ADHD-medicin. Som kostar pengar. Som inte finns. Joanna tvingas bli kreativ för att få fram pengar. Och mitt i allt dyker den charmiga och självsäkra Audrey upp, som får Joannas hjärta att fullkomligt explodera.

Bok + Film!
Filmen baseras på romanen "Jag är ju så jävla easy going" av den prisbelönade och hyllade författaren Jenny Jägerfeld.
Till filmen ingår en 15 minuters manusskola med filmens regissör och manusförfattare Christoffer Sandler där han berättar om sin manusprocess, visar hur ett manus ser ut och är uppbyggt och ger eleverna en egen skrivövning. 


PRAKTISK INFORMATION

BOKNING 
Åldersrekommendationen är en rekommendation, lärare är själva ansvariga för att avgöra filmens lämplighet för dennes elever avseende längd och innehåll. 

OBS! Uteblir besöket utan avbokning, eller om avbokning sker senare än en vecka innan föreställning, debiteras fullt pris för antal elevplatser som bokats. Detta gäller även de kostnadsfria visningarna.

Trivselregler: 
Vi betonar att det är de medföljande vuxna som ansvarar för sina elever och för ordningen i salongen. Förbered era elever på vad som förväntas av dem i biorummet. Filmvisningen är att betrakta som en lektion och det förväntas att alla sitter kvar i salongen tills filmen är slut. Kom ihåg att ni kommer att möta andra skolor som ni behöver visa hänsyn till. En god stämning och ton i biosalongen krävs för att alla ska kunna ta del av filmupplevelsen på ett bra sätt. 


UR LÄROPLANEN FÖR GRUNDSKOLAN (LGR22): 

Svenska: 

  • Strategier för att skriva olika typer av texter med anpassning till deras typiska uppbyggnad och språkliga drag. Skapande av texter där ord, bild och ljud samspelar. 

  • Skönlitteratur för ungdomar och vuxna från olika tider, från Sverige, Norden och övriga världen. Skönlitteratur som belyser människors villkor och identitets- och livsfrågor. 

  • Språkliga drag, uppbyggnad och berättarperspektiv i skönlitteratur för ungdomar och vuxna. Parallellhandling, tillbakablickar, miljö- och personbeskrivningar, inre och yttre dialoger.