BUFF: Fransk filmpaket: Perles francaises 1 - Visning online

Franskt kortfilmspaket 40 Min

Cameramen
Frankrike, 2020. Regi: Tristan Lhomme. Franskt tal. Engelsk text. 18 min. För 7-9 eller gym
Det är sommar i en liten fransk stad. Ett filmteam håller på att spela in en scen till en film. Tystnad. Tagning. Plötsligt kommer två unga killar springan- de förbi och stör inspelningen. De stjäl filmkameran för att göra sin egen film.

Whales Don’t Swim
Frankrike, 2020,Fransk tal, engelsk text, Regi: Matthieu Ruyssen, 22 min
Yves är svårt mobbad och kallas för valen. I smyg tjuvkikar han när tjejerna tränar konstsim och om natten lever han ut sin dröm som konstsimmare i en öde simhall. En natt får han sällskap i simhallen av Charlotte, en av tjejerna från konstsimlaget. När bilder läcker ut på deras vänskap riskerar hon att hamna lika mycket utanför som Yves.


BUFF Filmfestival är en är en årlig återkommande internationell barn- och ungdomsfilmfestival som äger rum i Malmö under vecka 11. Skolbio Göteborg visar i år hela utbudet från BUFFs Skolfestival online!

Vad behöver du för att se film i skolan?
1. En lokal som är bra att visa film i – dvs går att mörklägga, en skärm eller duk och projektor samt en digital spelare såsom en dator.
 2. Redovisa antal elever och lärare som såg respektive film senast 31 mars 2021.

Du får
1. Digitala visningslänkar till filmerna ni valt att visa.
2. Digitala affischer som ni kan skriva ut och sätta upp för att skapa en festival/biokänsla.
3. Infoträffar med frågestund via Zoom v. 7 och v. 8.
4. Introduktion till filmer av regissörer eller någon annan från BUFF.
 5. Filmhandledning eller frågeställningar att använda efter filmvisningen för analys och fortsatt arbete.

Visning online - så funkar det
 Online-filmvisningarna har starttid kl 08:00 på de olika datumen och är tillgängliga i 24 timmar efter deras respektive starttider. 48 timmar innan filmens respektive visningstid kommer vi att skicka dig länk till webbsidan där du kan se filmen.

Om filmprogrammet
Innan filmen eller kortfilmspaketet börjar kommer det att visas en kort video med introduktion från BUFF, i vissa fall en videohälsning från regissören och BUFFs vinjettfilm. Detta är inte inkluderat i den tiden som uppgett tillhörande filmen. Ifall det finns bonusmaterial till filmen, såsom inspelat frågestund med regissör, filmpedagogiskt material eller annat, kommer det att finnas på samma webbsida som filmen ligger. 

Plan B – eleverna ser film hemma
 Vi ser i första hand att ni planerar för en gemensam visning på skolan. Men vi har förståelse för rådande restriktioner som följe av smittskyddsåtgärder och vet att det kan förekomma hemundervisning. Därför har vi gjort så att det är möjligt att även kolla film för eleverna hemma som en plan b. Då är det viktigt att informera eleverna om de tekniska förutsättningarna såsom förklarat ovanför. Läraren ansvarar då för att skicka vidare den länk som vi skickar ut 48 timmar innan visningens starttid.