Röhsska museet

Röhsska museet är Sveriges enda specialmuseum för design och konsthantverk. Museet samlar på historisk och samtida design och har idag ca. 50 000 föremål i sina samlingar. Med budskapet ”Design is everywhere” vill Röhsska museet vara en mötesplats för större frågor inom samhället där design, mer än någonsin, har stor betydelse – från demokrati och konsumtion, till hållbarhet och mänskliga rättigheter. Design och konsthantverk påverkar vår vardag och som design- och konsthantverksmuseum är vi en plattform där vi kan presentera lösningar, ställa frågor och fundera över designens roll i samhället och hur detta påverkar vårt beteende som brukare och konsumenter av design och konsthantverk. Med våra museilektioner hoppas vi kunna ge nya ingångar till våra samlingar och utställningar, där eleverna får nya perspektiv på sig själva och vår samtid.

Välkommen att boka en museilektion för dig och din klass!

Digitala lektioner våren 2021

Under våren erbjuder vi digitala handledda lektioner och workshops. Ni kan välja mellan streamade interaktiva bildspel med nedslag i våra utställningar, och museilektioner där dialog och designanalyser står i fokus med gruppövningar.

Lektionerna utförs via tjänsterna Microsoft Teams eller Google Meets. Antingen bjuder läraren in museet till den tjänst skolan använder sig av, eller så skickar museet ut en länk som läraren tar del av. Ange därför vilken plattform du önskar använda dig av i kommentarsfältet för din bokning. Ca. 3 arbetsdagar innan inbokad lektion kontaktas du av en av museets pedagoger med information om det tekniska upplägget och ev. tillskickas dig ett arbetsblad inför lektionen. Här kommer vi tillsammans överens om vilken lösning som passar er bäst.

Så snart vi har fått besked om när vi åter kan ta emot fysiska skolbesök, så lägger vi ut på KuBo för bokning. Vill du få ett e-postmeddelande när vi släpper våra museilektioner på Röhsska museet? Skicka oss ett mail på pedagog@rohsska.se så meddelar vi dig när det är dags.

Lektionerna är kostnadsfria för skolor inom Göteborgs Stad. För skolor utanför Göteborg stad kostar en lektion 450 kr.
Kontakt
Museipedagog: Amanda Eriksson
Telefon: 031-368 31 51 och 073-66 62 11 8
E-post: pedagog@rohsska.se