Världskulturmuseet

VÅRTERMINEN 2024
Under höstterminen har vi haft många underbara och roliga besök från skolor i Göteborgsområdet. En rad skolprogram blev fullbokade och vi har därför bestämt att lägga en del av våra 10.15-pass här på KuBo. Vi kommer att testa detta under de första månaderna 2024 med förhoppningen att det ska bli enklare för er att boka in besök hos oss.

Nytt för 2024 i vårt KuBo-utbud är skolprogrammen Ultra och Existens. Vi kommer även att presentera ett nygammalt program i utställningen Korsvägar lite längre fram.


Missa inte att boka in er på teaterföreställningen SNÖ eller på musikresan MUSIK FRÅN SÖDERN
SNÖ
Snön knarrar och gnisslar. Isen spricker. Djuren rör sig över landskapet. Naturen är självklar, evig och okonstlad. En källa till energi och eftertanke. De samiska språken har över 200 ord för snö: Smält snö, klibbig snö, hård snö, isig snö med mera.
https://kubo.goteborg.se/Events/Details/1296

MUSIK FRÅN SÖDERN
Följ med på en musikresa som börjar i amerikanska Södern med cajunmusik från Louisianas träskmarker, vidare med säckpipsmusik från Frankrike, sedan till tunggung och dramatik med musik från Grekland och Spanien och till sist härlig polka från Sverige.
https://kubo.goteborg.se/Events/Details/1186


Vi har ett fint utbud av andra pedagogledda skolprogram både på plats och online. Det finns något för förskola upp till gymnasium. För högstadiet och gymnasiet har vi ett program om demokrati med möjlighet att välja nivå, antingen nivå 1 bas eller nivå 2 fördjupning.

Du vet väl om att det även går att boka skolprogram direkt på vår hemsida, då med starttider kl. 10:15. Läs mer om det och Världskulturmuseets verksamhet mot skola, på Skola & lärande - Världskulturmuseet (varldskulturmuseet.se) 

Vill du anmäla dig till vårt nyhetsbrev för lärare och få information om utbud, lärarmingel eller fortbildningstillfällen, anmäl dig här: Världskulturmuseets nyhetsbrev 

På förekommen anledning vill vi meddela att våra skolprogram är avgiftsfria för förskola, förskoleklass, grundskola, anpassad skola (grund och gymnasie) samt gymnasieskola, dvs säga upp till 19. För skolformer mot vuxna (från 19) ber vi er att kontakta oss på skolinfo@varldskulturmuseet.se för mer information kring avgifter och tider.

Kalendarium